Black Week: 20% korting op alles

Wasvoorschriften - Beddengoed

Goed gewassen beddengoed is duurzaam en wordt mettertijd nog mooier en is goed voor het milieu. Om je beddengoed mooi oud te laten worden, raden wij je het volgende aan:

40 degreesJe kunt jouw Alva lakens op 60 graden wassen, maar voor een meer milieuvriendelijke was raden wij 40 graden aan
no bleachNiet bleken
low temp tumble dryHangend drogen wordt aanbevolen en is goed voor zowel de stof als het milieu. Als je wel een wasdroger gebruikt, doe dit dan met een lage temperatuur
medium temp ironingStrijken met gemiddelde temperatuur

Wasverzachter kan worden gebruikt en is op geen enkele manier schadelijk voor de stof.

Je hoeft het beddengoed niet voor het eerste gebruik te wassen, aangezien er tijdens de productie geen schadelijke chemicaliën zijn gebruikt.

Alle beddengoed krimpt tussen 3-5% na een paar wasbeurten. Hiermee is rekening gehouden bij de afmetingen van de producten.


Wasvoorschriften - Handdoeken

Was je nieuwe handdoeken voor het eerste gebruik voor een beter absorptievermogen. Om ervoor te zorgen dat jouw handdoeken mettertijd hun kwaliteit behouden, raden wij je het volgende aan:

40 degreesJe kunt jouw Alva handdoekens op 60 graden wassen, maar voor een meer milieuvriendelijke was raden wij 40 graden aan
no bleachNiet bleken
normal temp tumble dryDroog in de wasdroger op middelhoge temperatuur als je graag en zachte en pluizige handdoeken wilt. Als je houdt van een wat ruwere stof raden we aan dat je ze hangend droogt.
high temp ironingStrijken met gemiddelde temperatuur
no dry cleanNicht chemisch reinigen

Was met soortgelijke kleuren

Gebruik geen wasverzachter, aangezien dit een dunne laag op de badstof aan kan brengen wat het vermogen om water te absorberen aantast.

Droog in de wasdroger op middelhoge temperatuur als je graag en zachte en pluizige handdoeken wilt. Als je houdt van een wat ruwere stof raden we aan dat je ze hangend droogt.

Vermijd contact met bleekmiddel aangezien dit vlekken of verkleuringen kan veroorzaken (dit bleekmiddel kan aanwezig zijn in bv. tandpasta en zeep)