Black Week: 20% korting op alles

Iedereen verdient een goede nachtrust

Luxe biologisch beddengoed en badgoed. Ontworpen in Zweden, ethisch verantwoord gemaakt in India. Welkom bij Alva.


X

Good nights made great

Fairtrade

Wij zijn trots op Alva - Het opnieuw uitvinden van een goede nachtrust

Wij van Alva hebben een passie voor het uitdagen en veranderen van een vuile en oneerlijke industrie. Katoen is een van de meest verhandelde handelsgoederen ter wereld, maar desondanks leven veel katoenboeren in extreme armoede.

De industrie wordt gevormd door een waardeketen met verschillende tussenpersonen en de landbouwer krijgt een onevenredig klein deel van wat de eindafnemer voor het product betaalt.

Deze katoenboeren worden ook gedwongen om met enorme hoeveelheden chemische bestrijdingsmiddelen te werken, waardoor zowel het milieu als de mens worden vergiftigd. Wij van Alva willen daar verandering in brengen.

 


Katoen dat heerlijk aanvoelt. Zowel op de huid als in het hart.

De katoenindustrie maakt gebruik van 2,5% van het bebouwbare oppervlak van de aarde, maar verbruikt bijna 10% van de chemische bestrijdingsmiddelen en maar liefst 16% van de insecticiden. Dit heeft nadelige gevolgen voor het milieu.

Meer dan enige andere industrie. En dat terwijl we zowel overdag als 's nachts dagelijks katoen dicht op onze huid dragen. Daarom is het zo belangrijk om te kiezen voor biologisch geteelde en geproduceerde katoen.

Wij kopen ons katoen bij kleinschalige boerderijen in India die allemaal lid zijn van Chetna Organic. Chetna is een landbouwcoöperatie waarin de leden zich inzetten voor de biologische landbouw, een eerlijk loon krijgen voor hun oogst en kunnen genieten van sociale zekerheid.

* Pesticide Action Network UK, een overzicht van het gebruik van pesticiden in de wereldwijde katoenproductie, oktober 2017

Bomullsodling Chetna

 


Fairtrade

Elke schakel in de toeleveringsketen controleren is niet gemakkelijk, maar wel de juiste aanpak.

We willen weten met wie we samenwerken, dat ze eerlijk behandeld worden en dat ze de middelen hebben om zich zowel financieel als sociaal te ontwikkelen. Dat geldt voor onze katoenboeren.

Dit geldt ook voor de fabrieksarbeiders die de laatste steken op jouw dekbedovertrek naaien. Aan elk onderdeel van het vakmanschap hangt een prijskaartje en iedereen in de productieketen verdient een eerlijk loon. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar helaas werkt het vandaag de dag niet zo in de wereld.

Wanneer je shopt bij Alva kun je niet alleen genieten van het meest comfortabele bedlinnen dat er is, maar ook ven een product dat onder redelijke en eerlijke omstandigheden is gemaakt voor de mensen die ermee werken. Jij draagt bij aan het welzijn van katoenboeren en fabrieksarbeiders.

 

 

Kwaliteit om naar te verlangen

Een product waar we trots op zijn

Voor ons gaat kwaliteit over jouw ervaring. Hoe de producten aanvoelen op de huid, of hoe een rommelig bed de meest uitnodigende plek op aarde kan zijn.

Wij hebben aan elk detail gewerkt om beddengoed te creëren dat goed aanvoelt op je huid en in je hart. Gemaakt van het fijnste, biologische katoen, afkomstig van velden die door het Alva-team zijn bezocht en gecontroleerd. De stof wordt geweven door bekwame vakmensen om het een unieke glans en gevoel te geven. Vormen, kleuren en collecties; wij hebben alle beslissingen en processen voldoende tijd gegeven waardoor het voor jou op elke manier fantastisch aanvoelt.

Tenslotte doen we het beddengoed in zakken gemaakt van stofresten en verpakken we het in Zweeds papier. Al onze verpakkingen hebben het FSC en Swan keurmerk ontvangen (https://www.svanen.se/en/). Het eindresultaat is een product waar wij trots op zijn en waarmee jij kunt genieten van een geweldige nachtrust.

Påslakan Strimma

 

Duurzame kwaliteit - bij jou thuis bezorgd

Na de productie in India koop je jouw Alva-bedlinnen rechtstreeks bij ons, zonder tussenpersonen.

Dat stelt ons in staat duurzaam beddengoed van topkwaliteit aan te bieden voor een prijs die je niet in de winkel zal kunnen vinden.

Ontdek Alva

Bekijk alles